Ponovo kamenovana kuća Jaćimovića u Kosovskoj Vitini

Srna
Ponovo kamenovana kuća Jaćimovića u Kosovskoj Vitini

BEOGRAD - Ponovo je kamenovana kuća porodice Jaćimović u Kosovskoj Vitini, koja je bila meta napada i za Vaskrs, 2. maja, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju je navedeno da je porodica poslije prvog incidenta ugradila kamere na kući kako bi se osjećali bezbjednije, pa je kamera zabilježila ovaj jučerašnji napad, a snimak je predat policiji samoproglašenog Kosova.

Iz Kancelarije su poručili da su učestali napadi na srpsku imovinu i stanovništvo na teritoriji Kosova i Metohije postali krajnje alarmantni.

"Gotovo svakodnevno svedočimo ugrožavanju bezbednosti srpskog naroda u pokrajini, napadima na privatnu svojinu, objekte javne namene i verske pravoslavne objekte na Kosmetu. Posebno zabrinjava činjenica da napadači ostaju nekažnjeni", naglasili su iz Kancelarije.

Iz Kancelarije su ocijenili da bi bilo pohvalno da politička elita u Prištini razvija održive programe povratka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, umjesto što politikom nekažnjavanja ekstremista šalje poruku da Srbi nisu poželjni.

"Posledice takve politike odražavaju se na svakodnevni život običnog naroda", ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana