Poljski kontigent Kfora patrolira duž administrativne linije

Tanjug
Poljski kontigent Kfora patrolira duž administrativne linije

PRIŠTINA - Poljski kontigent u okviru Kfora patrolira danas duž administrativne linije na istoku Kosova i Metohije, dok bugarski vojnici istovremeno sprovode redovne patrole u opštini Leposavić na sjeveru KiM, saopšteno je iz komande međunarodnih vojnih snaga u Prištini.

Kfor je naveo u saopštenju, objavljenom na Fejsbuku, da pripadnici bataljona Multinacionalnih operativnih rezervnih snaga obavljaju redovne patrole koje su dio svakodnevnih napora jedinica Kfora u podršci bezbednosti širom KiM.

-Ove aktivnosti pomažu da se promoviše bezbjednost svih lokalnih zajednica i konsoliduje regionalna stabilnost. Kfor nastavlja da sprovodi svoj mandat zasnovan na Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine - da doprinosi bezbjednom i sigurnom okruženju i slobodi kretanja za sve ljude koji žive na Kosovu, u svakom trenutku i nepristrasno - navodi se u saopštenju.

Podsjeća se da "Kfor deluje kao treći bezbednosni odgovor, u bliskoj koordinaciji sa policijom i misijom Euleksa, koji su prvi i drugi bezbednosni odgovor".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana