Pojačano prisustvo Kfora na glavnom mostu preko Ibra

GS
Pojačano prisustvo Kfora na glavnom mostu preko Ibra

KOSOVSKA MITROVICA - Na mostu su i radnici koji nastavljaju uređivanje započeto prije nekoliko dana.

Na glavnom mostu preko Ibra od danas prijepodne primjetne su veće snage Kfora. U prethodnom periodu na mostu su se uglavnom nalazila dva vozila karabinjera, a od danas prijepodne primjetno je više vozila nego uobičajeno.

Pored Kfora, primjetna su i vozila Euleksa, kao i policijski automobil.

Na mostu su i radnici koji nastavljaju uređivanje započeto prije nekoliko dana.

Podsjetimo, prošle sedmice na hiljade građana okupilo se na Trgu braće Milić u Sjevernoj Mitrovici kako bi izrazili protest i nezadovoljstvo zbog sve češćih najava otvaranja mosta na Ibru.

Tom prilikom uhapšeni su srpski političari, lideri Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević i Stefan Veljković.

Misija NATO-a na KiM (Kfor) saopštila je da se svaka odluka o otvaranju glavnog mosta preko rijeke Ibar mora donijeti u okviru dijaloga uz posredovanje Evropske unije, ali da neće oklijevati da interveniše ako bezbjednost bude ugrožena.

Priština je najavila i jednostrano otvaranje glavnog mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici, čemu se Srbi protive, ističući da to ugrožava njihovu bezbjednost.

Privremene institucije u Prištini ovim protivpravnim potezima dodatno su otežale položaj Srba na KiM, nakon što su od 1. februara zabranile upotrebu dinara na KiM, a u maju zatvorile filijale Poštanske štedionice u pokrajini, javlja Kosovo on lajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana