Podignuta optužnica protiv oca koji je držao osmogodišnju kćerku zarobljenu u stanu

Tanjug
Podignuta optužnica protiv oca koji je držao osmogodišnju kćerku zarobljenu u stanu

BEOGRAD - Prvo osnovno javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Uroša Pašajlića, oca koji je dvije godine držao zatočenu osmogodišnju kćerku.

Na teret mu se stavljaju dva krivična djela: nasilje u porodici, zlostavljanje i mučenje. Po zakonu, maksimalna kazna je osam godina robije.

Tužilaštvo traži da bude osuđen na maksimalnu kaznu zatvora i da mu se izrekne obavezno liječenje od narkomanije i alkoholizma.

U toku istrage tužilaštvo je u svojstvu svjedoka ispitivalo emotivnu partnerku okrivljenog, njegovu bivšu suprugu, kao i policijsku službenicu PS Palilula koja je prilikom intervencije po nalogu tužilaštva pronašla djevojčicu u kupatilu stana, te je naloženo neuropsihijatrijsko vještačenje iz čijeg nalaza proizlazi da je okrivljeni bio uračunljiv u vrijeme izvršenja krivičnog djela, da je sposoban da učestvuje u krivičnom postupku, kao i da je isti zavisan od upotrebe opojnih droga i od upotrebe alkohola.

Takođe je pribavljena medicinska dokumentacija koja se odnosi na zdravstveno stanje maloljetne oštećene, preciznije dokumentacija koja se odnosi na stanje u kom je djevojčica primljena na ljekarske preglede, kao i u kakvom zdravstvenom stanju se sada nalazi.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih djela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mjere bezbjednosti obavezno liječenje narkomana i obaveznog liječenja alkoholičara.

Takođe će ispitati da li je eventualno neko lice pomoglo okrivljenom nakon izvršenja krivičnih djela, te utvrditi da li su se u radnjama tog lica stekla bitna obilježja krivičnog djela Pomaganje učiniocu poslije izvršenog krivi

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana