Počinje rekonstrukcija dijela enterijera OŠ "Vladislav Ribnikar"

Tanjug
Počinje rekonstrukcija dijela enterijera OŠ "Vladislav Ribnikar"

BEOGRAD - Rekonstrukcija dijela objekta beogradske Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" počinje danas i radovi će trajati sve do početka školske godine.

U pitanju su radovi na adaptaciji i sanaciji enterijera dijela objekta škole sa ulazom iz ulice Svetozara Markovića.

- Radi se o radovima koje je realno moguće izvesti za ovo vreme koje nam je preostalo, do početka školske godine, 1. septembra. Radi se o nešto manje od dva meseca i to su radovi na adaptaciji i sanaciji enterijera tog dela škole, dela škole sa ulazom iz ulice Svetozara Markovića - izjavio je ranije za Tanjug ministar za javna ulaganja Marko Blagojević.

Blagojević je prethodno rekao da je škola potvrdila da u tom dijelu ima mjesta za sve učenike i da će do 1. septembra biti urađeno sve što je neophodno kako bi djeca počela da pohađaju nastavu u jednom pristojnom, čistom objektu.

Kako je objasnio za RTS, radi se o objektu koji je u jakom lošem stanju, u koji decenijama nije ulagano zbog čega ga je i ranije grad izabrao, zajedno sa još jednom školom, za projekat kompletne rekonstrukcije.

On je dodao da je ugovaranju ovog posla prethodilo sprovođenje postupka javne nabavke, u kojem je učestvovalo 11 kompanija, koje su bile grupisane u sedam ponuda, a izabrana je po ceni najpovoljnija ponuda.

-Cena po kojoj će radovi biti izvedeni je 18 miliona dinara i očekujem da radovi budu izvedeni kvalitetno i da sve ono što bude rađeno u ovoj fazi radova u naredna dva meseca bude urađeno kako treba - naglasio je ministar.

Memorijalni centar je, kako napominje, predmet razgovora i biće urađeno ono što bude ishod tih razgovora, i dodao da ono što je izvesno jeste da će memorijal biti napravljen, a o tome kako će izgledati i samom konceptu ključnu reč će dati porodice žrtava.

U školi "Vladislav Ribnikar" 3. maja je 13-godišnji učenik ubio osmoro školskih drugova i radnika obezbjeđenja, dok je jedna djevojčica naknadno preminula od nanetih povreda.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana