Počeo sastanak Vučića i Eskobara u Briselu

Tanjug
Počeo sastanak Vučića i Eskobara u Briselu

BRISEL - U Briselu je danas počeo sastanak specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vučić je doputovao u sjedište EU na poziv evropskog komesara za spoljnu politiku Žozepa Borelja, a nakon pojedinačnih sastanaka trebalo bi da se održi i zajednički sastanak Vučića sa Boreljom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom i premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem.

Podsjećamo, Vučić je danas, pred polazak u Brisel, poručio da neće biti kapitulacije niti povratka u devedesete i da će Srbija ići naprijed ma koliko to teško bilo.

Malo poslije 15 sati u sjedištu EEAS-a u Briselu, takođe je počeo i sastanak delegacije Prištine sa Boreljom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom.

Delegaciju Prištine predvode premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti i njegov zamjenik i glavni pregovarač Besnik Bisljimi.

Nakon ovog sastanka oko 16.15 Lajčak i Borelj sastaće se sa Vučićem, a u 17.15 predviđen je sastanak evropskih zvaninika sa Vučićem i Kurtijem.

Nakon ovih susreta najavljeno je da će evropski šef diplomatije Žozep Borelj održati konferenciju za novinare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana