Počeo novi opozicioni protest u centru Beograda

G.S.
Počeo novi opozicioni protest u centru Beograda

U 18 časova na platou ispred Narodne skupštine Srbije počeo je treći o redu protest „Srbija protiv nasilja".

Protestom se traži smenjivanje članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina, gašenje štampanih medija i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi sa kojih se, prema tvrdnjama organizatora, „širi mržnja, nasilje i strah", i traži se ukidanje emisija koje promovišu nasilje.

Ljudi su raspoređeni od Crkve Svetog Marka sve do Terazija, a prema prvim procenama N1, ima ih više nego prethodnog puta.

Poslanik pokreta Ne davimo Beograda Radomir Lazović poručuje za Danas da je sa ovim brojem građana na protestima, blizu ostvarivanje zahteva.

Bulevar kralja Aleksandra zatvoren je od Resavske ulice, a ljudima je preplavljen deo ispred Slupštine, Pionirski park i Trg Nikole Pašića.

Reporter Danasa javlja da je već sada na okupljanju prisutno na desetine hiljada građana, ispred Skupštine Srbije, kao i u Pionirskom parku.

Saobraćaj je u centru grada zaustavljen. Policija obezbeđuje skup, a na licu mesta su i pripadnici MUP-a u civilu.

Građani će se okupiti ispred Skupštine Srbije, nakon čega će blokirati most „Gazela", saznaje Danas iz opozicionih krugova.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana