Počeo je sastanak Vučića i Kurtija

G.S.
Počeo je sastanak Vučića i Kurtija

BRISEL - Počeo je sastanak predsjednika Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija uz posredovanje predstavnika EU.

Na stolu će, kako je najavljeno iz Evropske službe za spoljne poslove (EEAS), biti dvije teme - nacrt statuta Zajednice srpskih opština i Deklaracija o nestalim licima.

Fokus će, kako su naveli, biti na primjeni Sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, a od strana se očekuje da podrže Deklaraciju o nestalim licima kao prvu tačku dnevnog reda, poslije čega će biti predstavljen prvi nacrt statuta Zajednice srpskih opština na KiM.

Takođe će, u saopštenju su naveli da će dve strane imati priliku da razgovaraju i o drugim pitanjima od političkog značaja.

Kurti razgovarao sa Eskobarom

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti razgovarao je danas u Briselu sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Kako javlja izvještač Tanjuga iz Brisela, njih dvojica su razgovarali uoči nove runde dijaloga na visokom nivou koja je trebalo da počne u 18 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana