Završen protest "Srbija protiv nasilja" ispred policije u Despota Stefana

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

BEOGRAD- Deseti protest, u organizaciji dela opozicionih stranaka "Srbija protiv nasilja", završen je večeras oko 21.00 čas ispred Policijske uprave za grad Beograd u Bulevaru despota Stefana.

Saobraćaj ispred Narodne skupštine i u Takovskoj ulici je uspostavljen, a okupljeni se postepeno razilaze iz Buleva despota Stefana.

Učesnici protesta su prethodno razvili transparent "Srbija protiv nasilja" na zgradi preko puta, a puštali su i slajdove sa citatima izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića na zgradi policije.

Kako su rekli organizatori, šetnja je organizovana do zgrade policije kako bi se dala podrška inspektorima Slobodanu Milenkoviću i Dušanu Mitiću kao i policajaki Katarini Petrović iz Valjeva.

Učesnici protesta stigli do Policijske uprave u Despota Stefana

 Učesnici protesta "Srbija protiv nasilja" stigli su večeras do Policijske uprave za grad Beograd u Bulevaru despota Stefana, a prethodno su na kratko zastali ispred zgrade Javnog servisa u Takovskoj ulici.

Na protest su došli šef poslaničke grupe Zeleno levi klub Radomir Lazović, predsjednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, kopredsjednik stranke Zajedno Biljana Stojković, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, potpredsednik Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, potpredsjednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, političar Zoran Živković.    

Organizatori su ranije najavili da će otići do Policijske uprave kako bi dali podršku inspektorima Slobodanu Milenkoviću i Dušanu Mitiću (slučaj Jovanjica) i svim, kako su rekli, časnim policajcima.

Kako se kolona bude kretala, tako će i saobraćaj u navedenim ulicama biti blokiran.

Organizatori protesta traže oduzimanje nacionalnih frekvencija TV Pink i TV Hepi, smjenu članova REM-a, gašenje štampanih medija koji krše novinarski kodeks, smenu rukovodstva RTS-a, smjenu ministra policije Bratislava Gašića i šefa BIA Aleksandra Vulina.

Protest “Srbija protiv nasilja” organizuju Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno-levi front / Ne davimo Beograd, stranka Zajedno i Stranka slobode i pravde / Pokret slobodnih građana / Sindikat Sloga / Pokret za preokret – Ujedinjeni.

Okupljanja su počela i u Kraljevu i Kragujevcu, a najavljena su i u Novom Pazaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana