Tatjani B. platila baštovanu 1.000 evra da joj ubije muža

blic.rs
Tatjani B. platila baštovanu 1.000 evra da joj ubije muža

Tatjani B. (48) iz Sente, osumnjičenoj da je platila baštovanu da ubije njenog muža, odlukom vanpretresnog Vijeća suda u Subotici, pritvor u Okružnom zatvoru zamijenjen je mjerom zabrane napuštanja stana, odnosno kućnim pritvorom.

Kako je Blic pisao, sumnjiči se da je počinila krivično djelo podstrekivanje na ubistvo. Uhapšena je u avgustu prošle godine zbog sumnje da je pomoćnom radniku, baštovanu, platila 1.000 evra i obećala još novca ako ubije Zorana B. (49), njenog supruga.

Plan je počela da realizuje u maju prošle godine i kako se nezvanično tvrdi, potencijalnom ubici je obećala 1.600 evra. Trebalo je da u toku noći Zorana ubije, a nju pretuče i izvrši premetačinu. baštovan je sve prijavio policiji i ona je uhapšena prilikom predaje 80 evra za pomoćnika u ubistvu.

Pritvor joj je određen da ne bi uticala na svjedoke, zbog uznemirenja javnosti i bojazni da će dovršiti krivično djelo.
Potencijalna žrtva, Zoran B, supruzi od kada je saznao šta je htjela da uradi pruža ženi ogromnu podršku. Redovno je posjećivao u pritvoru i često su razmjenjivali pisma.

Tatjana B. negira optužnicu i tvrdi da je u periodu kada se sve to dešavalo bila u teškom psihičkom rastrojstvu zbog čega se i liječila u jednoj zdravstvenoj ustanovi u Novom Sadu.

Vještačenje su radili stručnjaci KC Vojvodine i Medicinskog fakulteta u Beogradu. Stručnjaci iz Beograda su utvrdili da postoje elementi psihotičnosti, graničnih poremećaja ličnosti i drugih psihičkih problema, dok u nalazima druge ustanove toga nema.

Do sada je održano pripremno ročište, a glavni pretres je zakazan za 31. mart u Višem sudu u Subotici, prenosi Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana