Pjesmu “Besmrtnog puka” Srbije objavila Ruska nacionalna televizija VIDEO

G.S.
Pjesmu “Besmrtnog puka” Srbije objavila Ruska nacionalna televizija VIDEO

Pjesmu “Besmrtnog puka” Srbije pod nazivom “Ponosno stoji Besmrtni puk na straži sjećanja”, autora Aleksandra Kočića, objavila je Ruska nacionalna televizija na svom prvom programu, prenosi Sputnjik.

Pjesma je upriličena povodom 75 godina od pobjede nad fašizmom, s ciljem njegovanja antifašističkih i oslobodilačkih tradicija srpskog naroda.

- U aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, kada je onemogućena šetnja “Besmrtnog puka” gradovima Srbije, i kada obilježavamo 75 godina od pobjede nad fašizmom, svečanom pjesmom odajemo počast našim precima koji su u svim ratovima u prošlom vijeku dali nemjerljiv doprinos slobodi i svrstavanju Srbije na stranu pobjednika - poručeno je iz te organizacije.

“Besmrtni puk” Srbija je prošle godine održan u 11 gradova, a najbrojniji je bio u Novom Sadu u kojem je sa slikama svojih predaka šetalo više od 3.000 ljudi.

Bio je to najveći “Besmrtni puk” u svijetu mimo zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza, što je zvanično potvrdio u Moskvi glavni koordinator “Besmrtnog puka” van Rusije Sergej Gluščenko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana