Petronijević: Objavljivanjem detalja istrage u slučaju Danke Ilić napravljena greška

Tanjug
Petronijević: Objavljivanjem detalja istrage u slučaju Danke Ilić napravljena greška

BEOGRAD- Predsjednik Centra za obnovu međunarodnog prava Goran Petronijević izjavio je danas da je u slučaju dvogodišnje Danke Ilić, napravljena ogromna greška objavljivanjem podataka o sadržini prvih informacija koje je policija dobila od dvojice osumnjičenih za njeno ubistvo, jer se time stvorila pogrešna slika u javnosti da je slučaj riješen.

On je rekao da se informacije koje policija dobije od osumnjičenih nikada ne objavljuju u javnosti sve do momenta dok se eventualno priznanje koje osumnjičeni da u fazi istrage i koje se može koristiti kao dokaz pod određenim uslovima predviđenim u zakonu, ne potvrdi ili materijalizuje sa još nekoliko materijalni dokaza, posrednih ili neposrednih.

"To se ne radi i tu je greška", rekao je Petronijević navodeći da je od početka bilo javašluka.

Kako je precizirao, poslije prvog perioda kada su se ljudi angažovali u potrazi, od momenta kada su se pojavila dvojica osumnjičenih, nastao je, kako je rekao, "pakao od novinara, analitičara, stručnjaka" umesto da puste policiju, sud, tužilaštvo da rade svoj posao.

On je rekao da su uslijedile razne pretpostavke i verzije i ovaj slučaj ocijenio kao "reprizu slučaja Jelene Marijanović".

Petronijević je objasnio da to što je jedan od osumnjičenih za ubistvo djevojčice Srđan Janković, koji se dva mjeseca branio ćutanjem, juče negirao da je učestvovao u ubistvu nije svjedočenje, već odbrana ili iskaz okrivljenog koji je dao pred tužiocem u fazi istrage.

On je naveo i da ne može da analizira dokaze koje nije vidio i da nije u tom slučaju, ali da se ono što se u štampi piše pokazalo u velikoj mjeri da nije tačno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana