Petković:Očigledno da za prolivenu krv srpske dece niko neće odgovarati

Tanjug
Petković:Očigledno da za prolivenu krv srpske dece niko neće odgovarati

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da je "bezumnom odlukom" tzv. suda u Uroševcu, koji je pustio pripadnika KBS Azema Kurtaja da se brani sa slobode nakon što je na Badnji dan pucao na srpsku decu, ozvaničena Kurtijeva politika lova na Srbe i još jednom poručeno da Srbi na KiM ne mogu da se nadaju nikakvoj pravdi.

"Pripadnik tzv. KBS Azem Kurtaj koji je na Badnji dan u Gotovuši zverski i hladnokrvno pucao u srpsku decu Miloša (21) i Stefana (11) pušten je da se brani sa slobode i Priština razmatra ukidanje optužnice! Očigledno da za prolivenu krv srpske dece niko neće odgovarati!", naveo je Petković na društvenoj mreži X (Tviter).

On je upitao šefa misije Euleksa Đovanija Pjetra Barbana, nemačkog ambasadora u Prištini Jorna Rodea, specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka, ambasadora SAD u Prištini Džefrija Hovenijera i šefa Misije OEBS na KiM Majkla Davenporta da li životi srpske djece na KiM nemaju vrednost.

Petković je ocijenio da je Kurti ovim potezom ohrabrio sve ekstremiste da postupe isto i istakao da, dok Srbi nevini stradaju po Kurtijevim kazamatima, na slobodi su oni koji na rukama nose srpsku krv.

"Bezumnom odlukom tzv. suda u Uroševcu ozvaničena je Kurtijeva politika lova na Srbe i još jednom poručeno da Srbi na KiM ne mogu da se nadaju nikakvoj pravdi. Šta je sledeće, da se ekstremisti Kurtaju dodeli orden ili podigne spomenik?", upitao je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana