Petković: Za početak Dragici Gašić obezbijediti bezbjednost

Tanjug
Petković: Za početak Dragici Gašić obezbijediti bezbjednost

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković najavio je danas da će Dragici Gašić, povratnici u Đakovicu, država Srbija prvo obezbijediti bezbjednost, a da će Beograd njeno pitanje postaviti visoko u Briselu i tražiti od svih relevantnih institucija da se uključe u sprječavanje njenog ponovnog prinudnog iseljavanja.

Petković je podsećajući da se susreo sa njom tokom posjete KiM, dogovrio da se postave rešetke na njene prozore, nabave blindirana vrata, obezbijedi video nadzor i način na koji će joj se za početak dostavljati osnovne životne namirnice.

"Nakon svih protesta i činjenice da se pitanje njenog povratka toliko podiglo u javnosti u Prištini, gospođa Dragica gotovo i da ne izlazi iz svog stana", kazao je Petković.

Dodao je da će se pozabaviti i drugim pitanjima i kazao da postoji mogućnost i da će Dragica Gašić podnijeti krivičnu prijavu protiv ljudi koji su je zastrašivali. "Gospođa Dragica ih je videla, zna o kome je reč i zna ko joj je sve lepio te fotografije sa preklanim ljudima uz slanje poruke da će i ona tako da prođe", kazao je Petković. Direktor vladine Kancelarije kaže da je to ono što se može u prvom momentu učiniti i naglašava da će njeno pitanje Beograd visoko da podigne i u Briselu.

"Tražićemo od svih relevantnih institucija da se uključe u ovo pitanje jer je pitanje povratka u svoje domove, kao i pitanje nestalih, civilazicijsko pitanje", naveo je Petković.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana