Petković: Srbija je, za razliku od Prištine, stub mira i stabilnosti u regionu

SRNA
Petković: Srbija je, za razliku od Prištine, stub mira i stabilnosti u regionu

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da ni Beograd ni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nikome ne prijete, niti zveckaju oružjem, već da je Srbija, za razliku od Prištine, stub mira i stabilnosti u regionu.

Petković je naglasio da ni premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti koji je za londonski "Telegraf" izjavio da je Vučić "mali Putin" i zatražio od Velike Britanije da na Kosmet pošalju vojsku zbog naoružavanja Srbije, ni mnogo jači i moćniji od Kurtija ne mogu da zabrane Beogradu da uvijek brine o svom narodu, ma gdje on živio.

"Ako Kurti voli da fotografiše uniforme, baze i punktove, neka napravi izložbu fotografija nasilja koje njegov šovinistički aparat sprovodi nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji", poručio je Patković.

On je dodao da Kurti može strancima i da dijeli fotografije Azema Kurtaja kako puca u srpsku djecu ili snimke prištinskih falangista kako prebijaju srpski narod i otvaraju vatru na civile na nelegalnom punktu na Bistričkom mostu, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"A mogao bi da podeli i fotografije albanskih ekstremista kako tokom Martovskog pogroma 2004. bacaju bombe i pucaju iz snajpera na goloruke Srbe i pripadnike Kfora. Može da pokaže i snimke kako njegovi ministri bacaju suzavac, prevrću vozila Euleksa i ostala nepočinstva", dodao je Petković.

On je naglasio da je to prava slika `Kurtijevog "mirnodopskog" društva u kom svakodnevno sprovodi nasilje nad golorukim srpskim narodom.

Predsjednik Vlade samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti izjavio je za "Telegraf" da bi Velika Britanija trebala da pošalje više trupa na Kosovo i Metohiju kako bi spriječila rat na zapadnom Balkanu.

On tvrdi da su "srpske vojne baze pozicionirane za napad, a trenutno prisustvo NATO trupa na Kosovu simbolično i nedovoljno da spriječi invaziju Srbije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana