Petković: Srbi u što većem broju da glasaju na pokrajinskim izborima

Srna
Petković: Srbi u što većem broju da glasaju na pokrajinskim izborima

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković izjavio je da je od izuzetne je važnosti da Srbi sutra u što većem broju izađu na pokrajinske izbore na Kosovu i Metohiji i jedinstveno i složno nastupe kao najveća odbrana i garant ostanku i opstanku na svojim vijekovnim ognjištima.

On je istakao da je za takvu borbu spremna samo Srpska lista i da sam ona ima snagu, kapacitet i spremnost da se bori za nasušne potrebe srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i bude njihova brana pred institucijama u Prištini i nasrtajima onih koji bi da vide Srbiju na koljenima.

Petković ocjenjuje da se Srbija danas nalazi u odsudnom trenutku, kao i da su sve glasnije poruke o “velikoalbanskoj ideji”, dok su pritisci raznih centara moći na Srbiju i njenog predsjednika Aleksandra Vučića zbog Kosova i Metohije sve snažniji.

“Zbog toga naš narod u južnoj pokrajini svima treba da pokaže da je stameni bedem nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji i svim legitimnim sredstvima se bori za bolju budućnost naše dece”, naveo je Petković i saopštenju.

Odbacujući poziv pojedinih opozicionih policičara u Srbiji na bojkot izbora na Kosovu i Metohiji, Petković je istakao da bi mnogi voljeli da unesu razdor i sumnju među srpski narod u pokrajini i politički profitiraju na srpskoj muci.

“Jer, takva, slaba Srbija, bila bi lak plen za razne političke moćnike i albanske političare i to im ne smemo dozvoliti. Život nas uči da kada god su Srbi bili jedistveni i složni, pobede su bile nadomak ruke, a pobede sutra osvajamo olovkom i glasačkim listićem”, istakao je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana