Petković: Srbi na Kosmetu ne treba da strahuju, hrane će biti dovoljno

Srna
Petković: Srbi na Kosmetu ne treba da strahuju, hrane će biti dovoljno

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je danas u Zubinom Potoku da srpski narod u južnoj srpskoj pokrajini ne treba da strahuje, jer će biti dovoljno svih osnovnih životnih namirnica.

Petković je u nastavku dvodnevne posjete južnoj srpskoj pokrajini, razgovarao sa političkim i institucionalnim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije o političko-bezbjednosnoj situaciji u Pokrajini, posebno u svjetlu krize na istoku Evrope, saopšteno je iz ove kancelarije.

Razgovarano je i o neophodnosti održavanja izbora 3. aprila u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, kao i o odlukama Vlade Srbije kojima se ublažavaju posljedice krize koja je nastala u Evropi i svijetu.

Petković je naveo da je prenio poruku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o potrebi da se sačuva mir i stabilnost, jer je to preduslov za ekonomski razvoj cijele države Srbije, pa time i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

On je dodao da će biti nastavljeni projekti za pomoć države Srbije i ove kancelarije srpskom narodu u oblasti stanogradnje, poljoprivrede i privrede.

Petković je ovu priliku iskoristio da posjeti sedmočlanu porodicu Mihajlović u selu Gornje Dobroševine, kojoj je Kancelarija za Kosovo i Metohuju izgradila kuću od 89 kvadrata.

Domaćin Zvonko je u razgovoru istakao da mu je potrebna još jedna krava što će mu, uz pomoć Kancelarije, biti i omogućeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana