Petković se sastao sa predstavnicima Srba sa KiM: Kvinta podržava odluke Prištine

GS
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Predstavnici Srba sa Kosova i Metohije sastali su se sa direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem.

Poručili su da zemlje Kvinte podržavaju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, a njihovi ambasadori podržavaju i odluke koje Priština donosi, uključujući i onu u vezi sa tablicama. Medijima se kažu, obraćaju zbog ozbiljnosti poruke koju su primili na jučerašnjem sastanaku sa ambasadorima Kvinte koji nije bio otvoren za javnost.

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić rekao je na konferenciji za medije u Vladi Srbije da zemlje Kvinte podržavaju kosovsku nezavisnost.

"Takođe, ono što smo mogli čuti od njih, da oni apsolutno podržavaju odluke koje Priština donosi, a naročito su podvukli i bacili akcenat na to da podržavaju odluke Prištine o tablicama i odluku Prištine o uvođenju nekakvog ulazno-izlaznog dokumenta koji bi se izdavao Srbima pri ulasku ili izlasku sa teritorije Kosova", rekao je Rakić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da su predstavnici država Kvinte načinom na koji su prenosili svoje poruke srpskom narodu na KiM, pokazali pod kako teškim okolnostima delegacija Beograda putuje u Brisel.

"Ako je pre ukrajinske krize, situacija na KiM, po pitanju kosovsko-metohijskog problema bila izuzetno teška, čini mi se da je danas 10 puta još teža. I to koristi Aljbin Kurti, gotovo u svakom svom intervjuu, u svakoj svojoj poruci, da napadne predsednika Vučića, da napadne Beograd, da izmisli i da kaže da preko Beograda Rusija vrši svoj uticaj ovde na Zapadnom Balkanu, ali za ovih godinu i po dana, koliko o tome svakoga dana govori Aljbin Kurti, videli smo da jedini koji ide u pravcu militantnih poteza i nasilja jeste Aljbin Kurti", rekao je Petković na konferenciji za medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana