Petković: Ruska podrška pokazatelj iskrenog prijateljstva

Srna
Petković: Ruska podrška pokazatelj iskrenog prijateljstva

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je ruska podrška Beogradu u diplomatskoj i političkoj borbi za Kosmet samo jedan od brojnih pokazatelja iskrenog prijateljstva i bratskih odnosa dvije države i naroda.

Petković je tokom susreta sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom zahvalio Rusiji na dosljednoj pomoći u zaštiti državnih i nacionalnih interesa Srbije u međunarodnim organizacijama.

On je istakao da je Beograd spreman za nastavak dijaloga sa privremenim institucijama u Prištini, ali i da je neophodno da se do sada postignuti sporazumi sprovedu u djelo.

Petković je naglasio da zapaljiva, antisrpska retorika prištinskih zvaničnika, koja, kao po pravilu, prethodi napadima na Srbe, njihovu imovinu i na pravoslavne crkve i manastire, svakako ne doprinosi stvaranju pogodne atmosfere za nastavak dijaloga, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

On je istakao da će Beograd, uprkos svemu, ostati opredijeljen za dijalog, kao jedino sredstvo za mirno rješavanje svih otvorenih pitanja i stvaranje preduslova za trajnu stabilizaciju prilika na zapadnom Balkanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana