Petković: Pojačati prisustvo pripadnika Kfora i Euleksa na sjeveru

SRNA
Petković: Pojačati prisustvo pripadnika Kfora i Euleksa na sjeveru

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je na sastanku šefom Misije Unmika Karolin Zijade da je potrebno pojačati prisustvo pripadnika Kfora i Euleksa na sjeveru, a povući policiju samoproglašenog Kosova.

"Ona po Briselskom sporazumu nema šta da traži na severu i građani je vide isključivo kao okupacionu snagu, što se svakodnevno i pokazuje nasiljem i terorom koji sprovode", naveo je Petković u razgovoru sa Zijade.

On je ukazao da, iako Priština uporno nastoji da fingiranim podacima i kampanjom laži okrivi Beograd za nedavne događaje u Banjskoj, sva odgovornost za posljednja dešavanja leži na Prištini.

"Poslednji događaji su nedvosmisleno pokazali da je Srbima na Kosovu neophodno omogućiti što hitnije formiranje Zajednice srpskih opština, kroz koju bi bila obezbeđena kolektivna i individualna prava srpskog naroda, kako je i predviđeno Briselskim sporazumom, a što prištinske vlasti odbijaju da sprovedu više od deset godina", naveo je on, saopšteno je iz Kancelarije.

Petković očekuje da će misija na čijem je čelu Zijade zauzeti balansiran i objektivan pristup u sagledavanju nedavnih tragičnih događaja i u njihovom prezentovanju u njenom narednom izvještaju pred Savjetom bezbjednosti UN

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana