Petković: Nikad teži razgovor Vučića sa predstavnicima Kvinte i EU

SRNA
Petković: Nikad teži razgovor Vučića sa predstavnicima Kvinte i EU

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nikada nije imao teži razgovor sa predstavnicima Kvinte i EU kao večeras u Beogradu povodom odluke Prištine da ukine dinar kao platežno sredstvo na Kosmetu.

Petković je večeras, nakon sastanka u zgradi Predsjedništva, rekao novinarima da je Vučić na ovom sastanku snažno branio interes srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a prije svega njihovo pravo na opstanak i na život.

On je dodao da je svima bilo jasno da je glavni krivac premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti.

Petković je istakao da će Vučić i sutra imati brojne razgovore, telefonske razvgovore o tome da se učini sve što je do Srbije da ovakvo ponašanje Kurtija konačno neko zaustavi.

"Odluke ćemo donositi strpljivo, mudro i odgovorno, imajući pred sobom dugoročni cilj", naglasio je Petković.

On je dodao da će se u narednih dan ili dva Vučić obratiti javnosti o ovoj temi i položaju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, koji je ugrožen odlukom o ukidanju dinara u pokrajini.

Prethodno je iz Kabineta predsjednika Srbije objavljeno da neće biti nikakvog saopštenja sa sastanka koji je Vučić održao sa predstavnicima Kvinte i EU i da bi "svaka formalna riječ bila suvišna".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana