Petković: Ničije političke ambicije ne smiju biti iznad zdravlja ljudi

Srna
Foto: Arhiva

BEOGRAD- Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je povodom najava iz Prištine da će pokrenuti istragu u slučaju dolaska vakcine protiv virusa korona na Kosmet da ničije političke ambicije ne smiju da budu iznad zdravlja i života ljudi.

"Virus korona ne poznaje nečije etničko poreklo, što dobro razume Srbija koja prema preporuci predsednika Aleksandra Vučića nastoji da obezbedi dovoljne količine vakcina i za druge zajednice i sredine na Kosovu i Metohiji, kao što smo u jeku pandemije poklonili 1.000 pi-si-ar testova Institutu za javno zdravlje u Prištini. Naša je obaveza da obezbedimo dovoljne količine vakcina za sve građane, bez izuzetka", rekao je on.

Petković je naglasio da je nezamislivo da neko politiku stavlja iznad očuvanja života i da u trenutku kada se čitav svijet bori sa pandemijom i kada se bliži cifri od dva miliona preminulih želi da se obračunava sa vakcinama i sprečava imunizaciju.

"Srbija i njen predsednik uvek će javno i opšte dobro staviti iznad dnevne politike. Srbija je ponosna što smo prvi u regionu i drugi u kontinentalnoj Evropi krenuli sa imunizacijom, jer je kod ove pošasti vreme odlučujući faktor", rekao je Petković, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

On je ponovio da u borbi za očuvanje zdravlja građana, politici nema mjesta, jer se svi bore protiv istog, nevidljivog neprijatelja.

"Za Srbiju put humanosti i solidarnosti nema alternativu", zaključio je Petković.

Tužilac samoproglašenog Kosova Aleksandar Ljumezi najavio je da će početi istragu u slučaju dolaska vakcine protiv kovida 19 na Kosovo i Metohiju kao i da će, ako Tužilaštvo pruži dovoljno dokaza krivična istraga odmah početi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana