Petković ni na Vidovdan ne može na KiM

Tanjug
Petković ni na Vidovdan ne može na KiM

BEOGRAD - Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da su prištinske vlasti, na čelu sa Aljbinom Kurtijem, zabranile direktoru Kancelarije Petru Petkoviću da najveći praznik Vidovdan provede sa srpskim narodom na KiM, kao i da „Kurti time, uoči nove runde dijaloga u Briselu, stavlja do znanja da ga ne zanima normalizacija odnosa“.

Zbog protivpravnih zabrana Prištine, dodaju, Petkoviću je već godinu i po dana onemogućeno da posjeti KiM i sa Srbima u Pokrajini proslavi najveće praznike i uruči im pomoć.

-Do ove zabrane dolazi uoči nove runde dijaloga u Briselu na visokom političkom nivou i nema sumnje da je Kurti i na ovaj način želeo da pokaže da ga nikakva normalizacija odnosa ne zanima i da je jedina njegova politika kršenje svih postignutih sporazuma - ističe se u saopštenju.

Iako je Petkovićeva posjeta najavljena u skladu sa svim važećim dogovorima i sporazumom o slobodi kretanja, a svrha je bila isključivo vjerskog karaktera, uz posjetu socijalno ugroženim porodicama, kako naglašavaju, Kurti je posjetu zabranio i time pogazio sve tekovine briselskih pregovora. Uprkos svemu, Beograd će nastaviti da pomaže svoj narod na KiM i neće nasedati na Kurtijevo treniranje mišića i provokacije, a on će u Briselu dobiti lekciju kakvu zaslužuje, dodaje se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana