Petković: Mir, stabilnost i ekonomski napredak - garanti budućnosti

Srna
Foto: gs

ŠTRPCE - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas u Štrpcu da su garanti pobjeda tri ključne poruke mir, ekonomski razvoj i stabilnost, koje Srbima na Kosmetu šalju država Srbije i predsjednik Aleksandar Vučić.

Govoreći o nastavku djaloga Beograda i Prištine, Petković je istakao da se mora očuvati mir i apelovao da Srbi da ne nasjedaju na provokacije.

"Samo zajedno, ujedinjeni i okrenuti ka budućnosti možemo da postignemo sve što želimo", rekao je Petković, koji je u selu Berevce kod Štrpca prisustvovao svečanom otvaranju sportske sale.

On je istakao da su Srbi i Albanci osuđeni da žive zajedno, te da se rješenja za sva teška pitanja moraju naći u dogovoru o normalizaciji odnosa Prištine i Beograda.

"Važno je da živimo u miru, da svako može da živi normalno sa svojim porodicama i da gradi svoju budućnost", poručio je Petković.

On je najavio da će ubrzo početi realizacija projekta vodosnabdijevanja Štrpca, vrijednog gotovo 45 miliona evra i dodao da su sredstva obezbijeđena putem Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"Borićemo se i za našu Sirinićku župu kako bi smo ovde obezbedili život dostojan čoveka u 21. veku", naglasio je Petković. Prema njegovim riječima, pomoć države Srbije poljoprivrednicima, privredi, srpskim školama i bolnicama, koja je i do sada bila značajna, biće znatno uvećana. "Vodićemo računa o svakom našem zaposlenom, svakom poljoprivredniku i o svakom našem detetu, o radnicima u Ski-centru Brezovica, jer je politika predsjednika Srbije Aleksandra VUčića politika budućnosti", dodao je Petković.

Gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić je, zahvalivši državi Srbiji za neprestanu pomoć, istakao da će investicije u razvoj Štrpca i Sirinićke župe, biti znatno uvećane i da će ubrzo omladina u ovom gradu na jugu Kosova i Metohije o trošku Ministarstva za povratak i zajednice dobiti još jedan savremeni sportski objekat.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana