Petković: Kurti se sve više upliće u laži

Srna
Petković: Kurti se sve više upliće u laži

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocijenio je da se premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti sve više upliće u sopstvene laži i nedosljednosti dok se upinje da pobjegne od obaveze formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) u skladu sa Briselskim sporazumom.

Petković je ukazao da je jasno da onaj koji je ZSO nazivao djetinjarijom i tvrdio da Briselski sporazum ne postoji sada u Prištini ima problem da svojoj javnosti objasni zašto je u Ohridu pristao da formira ZSO prema validnim dokumentima - Prvom briselskom sporazumu i pratećim sporazumima.

-Da je to tako, potvrđuju i međunarodni predstavnici u svojim izjavama i ne postoji ta vremenska mašina koja Kurtija može da vrati deset godina unazad kako bi iznova napisao Briselski sporazum - naveo je Petković u saopštenju za javnost.

On tvrdi da Kurtijevi pokušaji da ospori principe formiranja ZSO pokazuju šta ga žulja, a to je "činjenica da Beograd neće priznati takozvano Kosovo, kao što se neće ni saglasiti da Priština postane član UN dok god je Aleksandar Vučić na čelu Srbije.

-Jasno je da bi Kurti najviše voleo da na Kosovu i Metohiji nema Srba i da ima etnički čiste albanske gradove, ali činjenica je da Srbi ostaju i opstaju na svojim vekovnim ognjištima i nema tog Kurtija koji ih više ikada može proterati - zaključio je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana