Petković: Krajnje vrijeme da Kurti bude disciplinovan

Srna
Petković: Krajnje vrijeme da Kurti bude disciplinovan

PRIŠTINA- Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da je posljednji čas da premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti bude disciplinivan, ne samo kako bi prestao da otvoreno i javno podriva proces dijaloga, već i kako bi bio spriječen u jasnoj namjeri da destabilizuje region.

Petković je ocijenio da je nakon jučerašnje runde dijaloga u Briselu jasno da Priština nema namjeru da konstruktivno razgovara, ne samo o zajednici srpskih opština, već ni o bilo kojem drugom aspektu normalizacije odnosa.

"Aljbin Kurti se najblaže rečeno šegači i smeje u lice svim učesnicima dijaloga, uključujući i predstavnike EU, time što za zastoj u pregovorima okrivljuje Beograd, i to samo dan pošto se predstavnik Prištine Besnik Bislimi u razgovorima ponašao ne samo nekonstruktivno, već i drsko", istakao je Petković.

On je dodao da Beograd dosljedno godinama unazad dijalogu pristupa u dobroj vjeri i konstruktivno, smatrajući da je normalizacija odnosa sa Prištinom u obostranom interesu, i neoborivim argumentima to u svakom trenutku može da potkrijepi, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"Kurti i njegov ekstremistički kružok u Prištini, sada je to svima jasno, nije zainteresovan za rešavanje problema i nesuglasica civilizovanim i političkim sredstvima, već isključivo za nasilje i jednostrano menjanje situacije na terenu, uključujući stalno provociranje, ugrožavanje bezbednosti i prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", napominje Petković
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana