Petković: Bislimi pogrešno interpretira spremnost Beograda na dijalog

Srna
Foto: Ilustracija

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da predstavnik privremenih institucija samouprave u Prištini Besnik Bislimi pogrešno i zlonamjerno interpretira spremnost Beograda na dijalog sa Prištinom kao “nekakvu spremnost Srbije da prizna takozvano Kosovo”.

”Beograd jeste opredeljen za normalizaciju odnosa sa Prištinom i stvaranje stabilnog okruženja za ekonomski razvoj čitavog regiona, međutim Beograd nikada neće priznati takozvano Kosovo i njegov jednostrani i protivpravni akt otcepljenja i nikada se neće saglasiti sa članstvom samoproglašenog Kosova u UN”, saopštio je Petković.

On navodi da Bislimi ne govori istinu, nastoji da lažima izmami promjenu stava država koje ne priznaju takozvano Kosovo, pokušavajući da im “proda rog za svijeću”.

Umjesto što u inostranstvu traži podršku za seperatističke ambicije Prištine, Bislimi bi, ističe Petković, trebalo da se, zajedno sa “svojim šefom Aljbinom Kurtijem”, posveti redefinisanju svoje šovinističke politike i okrene formiranju Zajednice srpskih opština.

“Došlo je vreme kada politički lideri u Prištini nemaju više prostora za prazne tirade o demokratiji i nezavisnosti, jer čak i njihovi najveći zapadni sponzori shvataju da je reč o nekredibilnim i neodgovornim ljudima”, navodi Petković.

Kako ističe Kurti i Bisljimi zloupotrebljavaju dijalog o normalizaciji odnosa da bi suštinski dodatno destabilizovali region, ali i da bi pokazali koliko su im namjere maligne i neiskrene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana