Petković: Bezobzirna demonstracije sile Prištine na jezeru Gazivode

Srna
Foto: Arhiva/Agencije

BEOGRAD- Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković ocijenio je kao provokaciju i bezobzirnu demonstraciju sile potez Prištine na sjeveru Kosova i Metohije, koja je uspostavila nelegalne patrole na jezeru Gazivode.

Petković je u saopštenju poručio da svi pokušaji uzurpacije jezera Gazivode i privatnih posjeda na sjeveru Kosova, gdje se grade nelegalne baze specijalne policije Rosu, neće pomoći Prištini u njenoj krajnjoj namjeri da nasilno zauzme sjever.

On je naveo da se provokacije i demonstracije sile Prištine na sjeveru Kosova i Metohije i danas nastavljaju ovog puta uspostavljanjem nelegalnih prištinskih patrola na jezeru Gazivode, što je apsolutno suprotno Briselskom sporazumu.

"Besmisleno paradiranje prištinskih specijalaca sa dugim cevima na gliserima je najogoljenija provokacija uperena ka Srbima iz Ibarskog Kolašina, s obzirom da je reč o jezeru koje se nalazi na teritoriji opštine Zubin Potok", naveo je Petković.

On je istakao da "neodgovorna i ratnohuškačka Kurtijeva klika" /premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija/ provocira Srbe na sjeveru Kosova i Metohije u trenutku kada Beograd, u nastojanju da sačuva mir i stabilnost u regionu, čini sve da ublaži nespokoj srpskog naroda u pokrajini.

"Ovakve besmislene i bezobzirne demonstracije sile, kojom uzgred niko nije impresioniran, samo potvrđuju da je nespokoj Srba na Kosovu i Metohiji opravdan i da je nužno da međunarodna zajednica hitno izvrši pritisak i ohladi usijane glave u Prištini", naveo je Petković.

On ističe da se prištinski ministar policije Dželjalj Svečlja danas hvali nečim što nikada neće biti njegovo, patrolama na jezeru Gazivoda.

"To se sigurno neće desiti", poručuje Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana