Pavičević: Na Kosovu i Metohiji otvorena “Sezona lova na Srbe”

Srna
Pavičević: Na Kosovu i Metohiji otvorena “Sezona lova na Srbe”

BEOGRAD - Na Kosovu i Metohiji je otvorena “sezona lova na Srbe”, svako može da bude uhapšen zato što ima srpsko ime i prezime, rekao je oficir za vezu Beograda i Prištine Dejan Pavićević.

Pavićević je naveo da je veoma teško doći do posjete uhapšenim Srbima na Kosovu i Metohiji, da je do sada uspio da ostvari samo jednu posjetu i obiđe šest pritvorenih lica u zatvoru blizu Podujeva i u Gnjilanu.

“Posle toga sam tražio da to ponovim, da obiđem još neke koji su posle toga, nažalost, uhapšeni, ali odgovora nema. Apsolutno ćutanje je sa druge strane”, rekao je Pavićević za Tanjug.

On je naveo da je teško napraviti izvještaj o svemu što je vidio, ali da je još teže bilo razgovarati sa tim ljudima jer su maltretirani, nad njima se tzv. kosovska policija prilikom hapšenja iživljavala na najgori mogući način.

“Kad govorimo o Milunu Milenkoviću Lunetu, to je čovek koji je najgore prošao i čovek za koga ja odgovorno tvrdim da je nad njim pokušano ubistvo. Njega su do te mere tukli i prestali su tek kada su došli, kako on kaže, inspektori iz Prištine”, rekao je Pavićević.

On je naveo da su Milenkoviću radili CT snimak glave, sumnjali su na neka unutrašnja krvarenja, istakavši da su ga prilikom hapšenja vezali, bacali na zemlju i skakali po njemu.

“Nisu ni drugi mnogo bolje prošli, možda s malo manjim povredama. Kod /Dušana/ Obrenovića je već prošlo izvesno vreme pa su vidljivi samo ožiljci. To su ozbiljni ožiljci, to su povrede svuda po telu”, rekao je Pavićević i dodao da ga još više brine njihovo psihičko stanje.

Prema njegovim riječima, reakcije međunarodne zajednice nema i to je najbolnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana