Pavić o aferi “ruski špijun”: NATO akcija protiv Rusije zbog S-400

Srna
Pavić o aferi “ruski špijun”: NATO akcija protiv Rusije zbog S-400

Navodna afera sa “ruskim špijunom”, bez sumnje je udar elemenata NATO struktura na državu Srbiju i pokušaj njene destabilizacije.

Ovo je zaSputnjik izjavio politikolog Aleksandar Pavić, koji ocjenjuje da je najvjerovatnije neposredni okidač za sve bila posljednja zajednička vojna vježba sa Rusijom.

“Za potrebe te vežbe je ruski PVO sistem S-400 iznenada osvanuo u Srbiji, izazivajući konsternaciju ključnih NATO centara. Dovoljno je samo videti ko je prvobitno objavio senzacionalni video, da znamo s kim imamo posla. Reč je o bugarskom novinaru Hristu Grozevu, inače saradniku britanskog portala 'Belingket', specijalizovanog za širenje antiruske i pro-NATO propagande, između ostalog i laži o ruskom učešću u rušenju malezijskog aviona iznad Ukrajine 2014 i navodnom trovanju Sergeja Skripalja i njegove ćerke u Engleskoj 2018. godine”, rekao je Pavić.

Osnivač “Belingketa” je, navodi Pavić, Eliot Higins, inače višegodišnji saradnik Atlantskog savjeta - tink-tenka tijesno povezanog sa NATO-om.

“On se prethodno ’proslavio‘ kao bloger koji je raskrinkao navodnu upotrebu hemijskog oružja sirijske vojske u Guti 2013, što je trebalo da posluži kao okidač za američku vojnu intervenciju u toj zemlji. Kasnije je Higinsovo izveštavanje razobličio, između ostalih, poznati američki istraživački novinar Simor Herš, kao i grupa naučnika sa Masačusetskog instituta za tehnologiju, od kojih je jedan javno rekao da Higins 'nema pojma o čemu priča', zaključio je Pavić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana