Patrijarh srpski služio u Pećkoj patrijaršiji

GS
Foto: TV Hram

PEĆ- Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije služio je jutros, u prisustvu vjernog naroda, Svetu arhijerejsku liturgiju u drevnom manastiru - Pećkoj patrijaršiji.

Patrijarhu srpskom sasluživali su preosvećeni episkopi raško-prizrenski Teodosije, marčanski Sava, jegarski Nektarije, toplički Petar, objavljeno je na sajtu "TV Hram".

Sasluživalo je i sveštenstvo Eparhije raško-prizrenske, u molitvenom prisustvu visokoprepodobnog arhimandrita Danila, direktora Patrijaršijske upravne kancelarije.

Njegova svetost juče je doputovao u Pećku patrijaršiju.

Patrijarh Porfirije će se danas sresti sa svojim stipendistima iz Fonda "Privrednik" i Zadužbine Sime Igumanova, saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkve /SPC/.

Iz SPC ističu da patrijarh Porfirije gaji posebnu ljubav prema Pećkoj patrijaršiji, ne samo zato što je to stavropigijalni manastir srpskih patrijaraha, nego zbog toga što je mnoge studentske ferije proveo u toj drevnoj svetinji.

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije služio je juče, na Vidovdan, Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Gračanica, uz sasluženje desetak episkopa SPC, a potom u porti Manastira Gračanica i parastos kosovskim junacima i svim mučenicima od Kosovskog boja do danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana