Patrijarh sa crnogorskim političarima: Crkva se ne upliće u stranačka nadmetanja

Srna
Patrijarh sa crnogorskim političarima: Crkva se ne upliće u stranačka nadmetanja

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije rekao je da se Srpska pravoslavna crkva /SPC/ ni na koji način ne upliće u stranačka nadmetanja, već da svoju brigu i molitve upućuje Spasitelju za dobro, mir i napredak svih građana Crne Gore.

Patrijarh srpski Porfirije razgovarao je juče i danas sa odgovornim političkim ličnostima iz Crne Gore na njihov zahtjev, saopštila je Informativna služba SPC.

Patrijarh srpski je svakome od sagovornika prenio ovaj stav, kao jedini mogući stav SPC.

Patrijarh je razgovarao sa potpredsjednikom crnogorske Vlade Dritanom Abazovićem, ministrom prosvjete, kulture, nauke i sporta Vesnom Bratić, ministrom poljoprivrede Aleksandrom Stijovićem i donedavnim ministrom pravde Vladimirom Leposavićem.

Poglavar SPC obavio je razgovore i sa predsjednikom Socijalističke narodne partije Vladimirom Jokovićem i vođama Demokratskog fronta Nebojšom Medojevićem, Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem.

“Prvojerarh je sa punim uvažavanjem i poštovanjem saslušao njihovo viđenje situacije i prilika u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Patrijarhovi sagovornici su se posebno interesovali za potpisivanje Temeljnog ugovora između SPC i Crne Gore.

“Patrijarh Porfirije je, obradovan činjenicom da svi njegovi sagovornici razumeju da je pitanje ravnopravnosti crkava i verskih zajednica civilizacijskog i demokratskog karaktera, a siguran je da će Temeljni ugovor biti potpisan čim se normalizuju političke prilike u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana