Patrijarh posjetio Dečane, uz poruku Kosovo se ne brani na "Jutjubu"

Srna
Foto: SPC

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije posjetio je danas manastir Visoki Dečani, gdje se poklonio moštima Svetog kralja Stefana Dečanskog, poručivši da se jedinstvo, mir i sloga rađaju susretom i da je stoga važno dolaziti na Kosovo i Metohiju.

"Zato je važno da dolazite ovde, da se vidite sa ljudima koji žive ovde, da čujete njihove nedoumice i dileme, kao i da oni čuju vaše. U tom slušanju sigurno će se roditi nešto vredno", rekao je patrijarh Porfirije.

Patrijarh Porfirije je naglasio da je najvažnije znati da se razumjevanje, sloga i mir ne mogu postići nemirom, objavljeno je na sajtu SPC.

"Kada investirate u nemir onda žanjete nemir, a kada investirate u mir, mir kao dar od Boga, kao duhovni mir, onda je Bog taj koji u naše ime žanje mir", naveo je patrijarh Porfirije.

Srpski patrijarh poručio je da se "ne brani ni mir, ni sloga, ni ljubav, ni Kosovo na 'Jutjubu' i 'Tviteru'".

"Nego dođi i vidi, ponesi deo krsta i deo muke, podeli ono dobro što imaš dobro, neka ti rame bude spremno da se nasloni neka glava koja je umorna, a onda će kad zatreba i tebi i bilo kome drugom Bog učiniti da i mi imamo i mir i ljubav", istakao je patrijarh Porfirije.

Njegova svetost patrijarh srpski boravi povodom božićnih praznika na Kosmetu, a na praznik Hristovog rođenja služiće Svetu arhijerejsku liturgiju u Pećkoj patrijaršiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana