Patrijarh Porfirije: Studenskom gradu potreban hram

Srna
Patrijarh Porfirije: Studenskom gradu potreban hram

BEOGRAD- Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije rekao je da je Studentskom gradu u Beogradu potreban hram u kojem će mladi kroz molitvu dobiti odgovore na sva pitanja.

Govoreći na svečanosti povodom 55 godina Ustanove Studentski centar Beograd, patrijarh Porfirije poručio da je ovaj centar dom mnogih generacija koje dolaze da dostignu znanja i kvalifikacije kako bi mogli da uzmu ulogu, zadatak, poslušanje i misiju služenja svom narodu, dodavši da je i sam živio u njemu.

Njegova svetost je poručio da je jedno od glavnih pitanja koje postavljaju stanovnici centra, ono kako da zadobiju život vječni.

"Na to pitanje, pitanje istine, smisla, jednom rečju postojanja, Crkva je mnogo decenija realnim prisustvom kroz najbolje svoje izdanke, kroz najbolje svoje sinove, a to znači kroz najbolje izdanke i sinove svog naroda, i u Studentskom centru pokušavala da daje odgovore. Ti odogovori i danas postoje, ali i što je najvažnije ta pitanja među studentima pored svega i danas postoje", rekao je patrijarh Porfirije.

Patrijarh srpski je poručio da je Crkva, uključujući i njegovu malenkost, spremna da uvijek, u najneposrednijem dodiru i kontaktu sa studentima u Studentskom centru, pokuša dati te odgovore, objavljeno je na sajtu Srpske pravoslavne crkve.

"Crkva kao svetosavska ustanova, kao ustanova Majka svih nas, jedan od svojih primarnih zadataka vidi upravo vaspitanje i prosvetu, što odražava i sobom nosi i sama ličnost Svetog Save. Zato ćemo uvek biti sa studentima, a molimo se Bogu i nadamo se da nećemo čekati mnogo vremena da i Studentski centar, za početak neka to bude Studentski grad, pored kapele dobije ono što je kruna i smisao postojanja", rekao je patrijarh srpski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana