Patrijarh Porfirije pozvao na molitvu za mir

Srna
Patrijarh Porfirije pozvao na molitvu za mir

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije primio je danas u Hramu Svetog Save u Beogradu djecu iz regiona i pozvao na molitvu za mir svuda u svijetu.

Patrijarh je primio djecu koja su u posjeti srpskoj prijestonici i iskazao radost što su posjetili ovaj hram, koji je građen da bude hram svih pravoslavnih Srba gdje god da su.

- Hram je građen da bude mesto gde ćemo svi dolaziti i okupljati se prije svega sa dobrim namerama i dobrim željama, sa molitvom za sve ljude, za čitav svet, sa molitvom za mir svugdje u svijetu - rekao je, između ostalog, patrijarh Porfirije blagosiljajući djecu prilikom dočeka.

Patrijarh je naveo da je nemoguće da do djece ne dopru i vijesti o ratovima i stradanjima svuda u svijetu, pa tako i u Ukrajini.

- I zato treba uvek da se molimo da Bog daruje mir u toj zemlji, da svakome otvori srce da bude ispunjeno razumijevanjem i ljubavlju prema drugima, da se molimo da tamo što pre prestane rat - poručio je patrijarh Porfirije, saopšteno je na sajtu Srpske pravoslavne crkve.

Tokom boravka u Srbiji, djeca iz regiona imaće prilike da se upoznaju o svojoj istoriji, jeziku i kulturi.

Mališane će sutra u 10.00 časova primiti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana