Patrijarh Porfirije osveštao novi Klinički centar Srbije

Srna
Foto: Printskrin

BEOGRAD- Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije osveštao je danas novi kompleks Kliničkog centra Srbije u Beogradu i osoblju poručio da su ovim pokazali da, iako se bave tijelom i čine sve da bude što zdravije, razumiju i osjećaju da je važno da i duša bude prirodno, zdravo ustrojena.

Srpski patrijarh je zahvalio osoblju na spoznaji i potrebi da treba izvršiti osvećenje ovog prostora jer time potvrđuju još jedanput istinu da je pored ostalog čovjek i homo religiousus /religijsko biće/, saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkve /SPC/.

"Zdravlje podrazumeva simfoniju svih aspekata čovekovog života, svih aspekata čovekovog bića. Možemo imati zdravo, maksimalno zdravo telo, ali ako iznutra nešto nije valjano postavljeno u nama onda ne možemo govoriti o zdravom čoveku", rekao je srpski patrijarh.

On je izrazio oduševljenje veličinom i opremljenošću novog Kliničkog centra Srbije, istakavši da medicinsko osoblje ima uslove i okolnosti da pruži najbolje od sebe, kako bi svako bio liječen na najbolji mogući način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana