Otkriven identitet muškarca koji je šetao sa puškom po Beogradu 

Agencije
Otkriven identitet muškarca koji je šetao sa puškom po Beogradu 

BEOGRAD - Muškarac (76) izazvao je paniku kada je izašao na Bulevar kralja Aleksandra u Beogradu sa puškom u ruci.

Ugledavši muškarca kako sa puškom u ruci šeta Bulevarom, uspaničeni građani odmah su pozvali policiju, a naoružani specijalci sa pancirima ubrzo su uletjeli u jednu zgradu na Bulevaru.

“Muškarac je brzo pronađen, puška mu je oduzeta, a utvrđeno je da se radi o vazdušnoj puški za koju inače ne treba dozvola, a koja je pritom bila i neupotrebljiva. Čovek je rekao da je želeo da pušku odnese u policijsku stanicu na Zvezdari da je preda, jer mu je stajala u stanu i skupljala prašinu”, kaže izvor "Kurira" i dodaje da je muškarac koji je uznemirio građane profesor u penziji.

“On je inače fin čovek, ne pravi probleme, živi sam. Ranije je radio na fakultetu, ne znamo odakle mu ideja da tako sa puškom izađe među ljude. Inače, kad je policija upala u zgradu uplašili smo se jer nismo znali o čemu se radi. Dramatično je sve to izgledalo, imali su pancire i oružje”, ispričale su komšije sa Bulevara.

“U pitanju je naš komšija, čovek iz ugledne porodice, ima blizu osamdeset godina, i profesor je u penziji, pametan čovek jako i kulturan. Začudili smo se kad smo čuli da su policajci došli kod njega. Specijalci su samo protutnjali zgradom, svi smo se uspaničili, ali komšija je objasnio posle da je zbog nekog novog zakona otišao u policiju da odnese oružje i da ga je neko od prolaznika prijavio”, kažu komšije.

Kako kaže sagovornik ovog portala, "čovjek sa puškom" im je rekao "da se potpuno bespotrebno podigla prašina, kao i da nije imao lošu nameru".

“Izašao je neki novi zakon, pa sam otišao da odnesem oružje u policiju. Nekima je to bilo sumnjivo, ljudi su prijavili, ali potpuno nepotrebno, puška stoji tu u stanu 20 godina, potpuno neupotrebljiva. Ali, dosta mi je bilo uzbuđenja za danas, komšije me poznaju i znaju kakav sam, nema potrebe za dramom”. rekao je čovjek koji je danas Bulevarom šetao sa puškom u ruci svojim komšijama.

Dačić: Prekršajna prijava protiv čovjeka koji je nosio pušku

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je podnijeta prekršajna prijava licu koje je policijska patrola zatekla sa puškom u Bulevaru Kralja Aleksandra.

“Policijska patrola u Bulevaru Kralja Aleksandra zatekla je lice I.D. (76) sa puškom, koje je izjavilo da je pošlo po pozivu referenta za oružje PS Zvezdara, kako bi se kategorizacijom oružja rešio status vazdušne puške koju poseduje.

Licu je podneta prekršajna prijava zbog kršenja Zakona o oružju i municiji, kojim je zabranjeno nošenje oružja na javnom mestu. Vazdušna puška je privremeno oduzeta.” izjavio je Dačić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana