Oteta djeca rumunskog milionera nađena u Srbiji! Dačić otkrio šok detalje

G.S.
Oteta djeca rumunskog milionera nađena u Srbiji! Dačić otkrio šok detalje

BEOGRAD - Potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas telefonom sa potpredsjednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Rumunije Marijanom Katarinom Predojoom i tom prilikom ga obavijestio da su oteta djeca iz Rumunije pronađena, budući da je ovaj slučaj, tokom prethodnih dana, zaokupljivao rumunsku javnost.

Naime, ministar Dačić je obavijestio svog rumunskog kolegu da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave kriminalističke policije, Službe za suzbijanje kriminala i Uprave za tehniku, u saradnji sa Policijskom upravom u Nišu, postupajući po prijavi krivičnog djela otmice izvršenog u Rumuniji, uhapsili rumunskog državljanina A. M. (54 -obavještajnih informacija, ministar Dačić je rumunskom kolegi rekao da je srpska policija u Ulici Dimitrija Tucovića u Nišu, svega 15 minuta po aktiviranju srpske kartice i mobilnog telefona, oko 14.30 časova, zaustavila automobil „mercedes“ sa rumunskim registracijskim tablicama, kojim je upravljao otac otete djece M.A. (54), kao i troje maloljetne djece M.R.A. (8), M.A.A. (9) i M.R.A. (11).

Dačić je dodao da postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni A. M. djecu oteo i ilegalno doveo u Srbiju, kao i da je otmicu planirao dosta ranije.

On je inače, u posljednjih mjesec dana više puta dolazio u Srbiju, dok njegova djeca nisu zvanično ušla u našu zemlju.

Takođe, istakao je da je kod njega policija pronašla i zaplijenila više mobilnih telefona i više različitih SIM kartica.

Majci poslali uznemirujuću poruku

Podsjećamo, kako je „Kurir“ pisao, misterija se produbila nakon što je isplivao snimak dvije sestre i jednog brata u kojem se obraćaju svojoj majci.

Ne želimo da idemo kod tebe, želimo da budemo sa ocem. Dobro smo, ali ne želimo da dođemo kod tebe, jer se ne osjećamo prijatno sa tobom. Svi volimo tatu više, i ovi ljudi koji su sa nama će kontaktirati tatu da odemo kod njega - rekla je najstarija djevojčica u podijeljenom video snimku.

Roditelji su već duže u ratu oko djece jer su oboje, i majka i otac, imali određene zabrane tokom postupka. Naime, ocu je bilo zabranjeno da im priđe bliže od 150 metara, a majci se sudi jer je djeci prijetila smrću. Nakon odluke suda, oba roditelja su sudski lišena prava.

Rumunska i srpska policija će koordinisati dalje aktivnosti na slučaju.

Ko je milioner čija su djeca nestala

Njihov otac je osnivač kompanije koja se bavi proizvodnjom biodizela, ekoloških i biorazgradivih proizvoda za čišćenje. Trenutno posjeduje još preduzeća u Rumuniji u različitim oblastima, dok je u prošlosti bio pokrovitelj fudbalskog kluba UTA Arad.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana