Osumnjičeni švercer droge postao savjetnik ministra pravde samoproglašenog Kosova

Srna
Osumnjičeni švercer droge postao savjetnik ministra pravde samoproglašenog Kosova

PRIŠTINA - Za savjetnika ministra pravde u Vladi samoproglašenog Kosova imenovan je Enis Kerka, koji je osumnjičen da je 2018. godine sa još dvojicom švercera droge pokušao da iz Makedonije na područje Kosova i Metohije unese 113 kilograma heroina.

Kerka je imenovan na prijedlog predsjednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija.

Iz kabineta ministra pravde Selima Selimija saopšteno je da je "Kerka imenovan za spoljnog savjetnika u Ministarstvu pravde" i da je "odluka potpisana i upućena u administraciju, kao i svaka druga odluka".

Kerki je bio određen pritvor od mjesec dana, ali su on, njegov brat Selim Kerka i Gent Selaci, kako su prenijeli mediji na albanskom jeziku, poslije sedam dana pušteni na slobodu.

U međuvremenu, policija je obustavila istragu protiv ovog bivšeg vozača direktora Zavoda za osiguranje Kosova Ganije Tačija, rođenog brata predsjednika samoproglašenog Kosova.

Na veb-stranici Ministarstva pravde u Vladi samoproglašenog Kosova objavljene su odluke o imenovanju 11 političkih savjetnika, donesene u junu, među kojima su lica sumnjive prošlosti, bliska Hašimu Tačiju, javlja dopisnik Srne.

Na spisku novopostavljenih savjetnika nema Srba, kao ni predstavnika drugih manjinskih zajednica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana