Orlić: Srbi na KiM se suočavaju sa teškim pritiscima

Srna
Foto: Arhiva

Predsjednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić istakao je u razgovoru sa britanskim ambasadorom Šan Makleod da Beograd ulaže velike napore za očuvanje mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji, imajući u vidu da se srpski narod na tom prostoru suočava sa velikim izazovima i teškim pritiscima, izazvanim neodgovornim potezima Prištine.

- Ostajemo privrženi dijalogu i traženju mirnih rešenja, čuvajući u svakom trenutku svoj narod i njegove vitalne interese - rekao je Orlić.

Orlić je ukazao na to da su mir i stabilnost neophodni kao preduslov za dalji ekonomski razvoj, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Sagovornici su razgovarali o energetskoj situaciji u Evropi, te ekonomskim izazovima i odnosima u regionu i saglasili se da postoji veliki prostor za unapređenje različitih vidova saradnje dvije države.

Orlić je naglasio da su bilateralni odnosi zemalja na visokom nivou i ukazao na mogućnost daljeg jačanja parlamentarne saradnje.

Na sastanku je bilo riječi i o ekonomskoj saradnji i ulaganjima u infrastrukturne projekte, pri čemu je Šan Makleod ukazala na brojne mogućnosti koje otvara prisustvo britanske kreditne agencije "UK eksport fajnens" u Srbiji, koja već podržava projekat izgradnje Moravskog koridora. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana