Opština Gračanica osudila upad ROSU na opštinsku zgradu

Tanjug
Foto: Arhiva

GRAČANICA- Rukovodstvo Opštine Gračanica danas je osudilo upad specijalne jedinice ROSU u opštinsku zgradu, navodeći da su specijalci bili pod punom ratnom opremom, naoružani dugim cijevima i fantomkama.

"Rukovodstvo Opštine Gračanica, na čelu sa predsednicom Opštine Ljiljanom Šubarić, najoštrije osuđuje brutalni napad specijalne jedinice ROSU u opštinsku zgradu. Nedopustivo je i krajnje nedemokratski da, bez obrazloženja i zvaničnog naloga suda, specijalci upadaju u opštinsku zgradu brutalno demonstrirajući silu nad radnikom obezbjeđenja koji je pretrpio tešku psihičku traumu i medicinski je zbrinut u Kliničkom centru, što je zavedeno u medicinskoj dokumentaciji", navodi se u saopštenju Opštine, a prenosi "Kosovo onlajn".

Najnoviji incident je, kako je saopšteno, pokazatelj koliko je ulična demonstracija sile prisutna u tzv. demokratskim institucijama koje bi, kako se navodi u saopštenju, trebalo da se bave zaštitom bezbjednosti svakog građanina bez obzira na vjeru i nacionalnost.

"Opština Gračanica nastavlja da radi nesmetano i ovakvi licemerni i nedemokratski napadi na instituciju koja je u službi svih građana neće nas pokolebati da nastavimo putem održivosti, ostanka i opstanka našeg naroda na ovom prostoru", navodi se u saopštenju.

Nadležni iz Opštine Gračanica pozvali su sve relevantne međunarodne institucije i ambasade da osude najnoviji napad na demokratiju, a Kfor da pojača prisustvo na terenu kako bi stanovništvo zaštitio od mogućih novih provokacija policije.

Upućen je apel građanima da budu smireni i suzdržani i da ne nasjedaju na eventualne provokacije kako bi svi u miru dočekali pravoslavnu Novu godinu.

Iz opštine Gračanica naglašeno je da su specijalci pod punom ratnom opremom, naoružani dugim cijevima i fantomkama, brutalno demonstrirali silu nad radnikom obezbjeđenja koji je pretrpio tešku psihičku traumu i medicinski je zbrinut u Kliničkom centru, što je zavedeno u medicinskoj dokumentaciji.

"Zaposleni u opštini, ali i celokupno stanovništvo na teritoriji Gračanice, veoma je uznemirila vest o najnovijem teroru kosovskih specijalaca posebno u vreme kada se srpski narod priprema za obeležavanje ne samo pravoslavne Nove godine, nego i velikog verskog praznika", navedeno je u saopštenju opštine Gračanice.

Iz ove opštine su poručili da Gračanica nastavlja da radi nesmetano i da ih ovakvi licemjerni i nedemokratski napadi na instituciju koja je u službi svih građana neće pokolebati da nastave putem održivosti, ostanka i opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana