Oglasio se KFOR o situaciji na Kosovu i Metohiji

Srna
Oglasio se KFOR o situaciji na Kosovu i Metohiji

PRIŠTINA - Bezbjednosna situacija na Kosovu i Metohiji je mirna, ali krhku, posebno na sjeveru, saopšteno je iz KFOR-a.

"Pomno pratimo dešavanja i održavamo vidljivo i odgovarajuće prisustvo kroz redovne patrole i angažovanje sa lokalnim zajednicama", navode iz KFOR-a.

Osim na sjeveru Kosova i Metohije, KFOR je u saopštenjima proteklih sedemica najavio patrole i u drugim gradovima.

"Sprovodimo svoj mandat UN u svakom trenutku i nepristrasno, kroz različite aktivnosti. To uključuje redovne patrole u različitim formatima, kao što su nezavisne patrole širom Kosova i duž administrativne linije, zajedničke patrole sa Kosovskom policijom i sinhronizovane patrole, paralelno sa srpskim oružanim snagama na svakoj strani administrativne linije", dodaju iz KFOR-a.

Podsjeća se da su pripadnici KFOR-a izvršili patrole duž administrativne linije u Prištini i Istoku, kako bi "konsolidovali regionalnu stabilnost", prenosi "Kosovo onlajn".

"KFOR nastavlja da pomno prati situaciju. Imamo vidljivo i fleksibilno prisustvo koje nam omogućava da se efikasno pozabavimo svim značajnim bezbjednosnim dešavanjima u skladu sa mandatom UN", navode iz KFOR-a.

Dodaju da KFOR nastavlja da djeluje na Kosovu i Metohiji kao treći odgovorni, poslije policije samoproglašenog Kosova i EULEKS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana