Održan osmi protest "Srbija protiv nasilja"

Tanjug
Održan osmi protest "Srbija protiv nasilja"

BEOGRAD - Osmi protest "Srbija protiv nasilja", u organizaciji prozapadne opozicije, završen je večeras oko 21 čas na Autokomandi, a saobraćaj na međunarodnom putnom pravcu je uspostavljen, javlja Tanjugov izvještač.

Jedna grupa je prvo blokirala Bulevar oslobođenja, a druga autoput E 75 koji prolazi ispod nadvožnjaka na Autokomandi, poslije čega su se spojile i zajedno nastavile blokadu međunarodnog putnog pravca.

Saobraćaj je prethodno uspostavljen na Trgu Nikole Pašića i okolnim ulicama, kod Skupštine Srbije, kao i u ulici Kneza Miloša i Nemanjinoj kojima su učesnici protesta prošetali.

Protest, koji je počeo oko 18 časova ispred parlamenta, organizovali su Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno-lijevi front, stranka Zajedno, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret.

Na protestu su bili predsjednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, šef poslaničke grupe Zeleno-lijevi klub Radomir Lazović i njegov stranački kolega Dobrica Veselinović, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, potpredsjednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović, kao i predsjednik srpskog pokreta Dveri Boško Obradović.

Blokada saobraćaja je bila organizovana u više gradova u Srbiji i to u Šapcu, Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Pirotu, Leskovcu, Vranju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana