Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo pilota Jolovića

Tanjug
Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo pilota Jolovića

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu odredio je pritvor Đuri N. (23), koji se sumnjiči da je 29. maja 2022. godine u Jakovu usmrtio Vuka Jolovića (30) iz automatske puške "kalašnjikov".

Osumnjčenom je određen pritvor do 30 dana da ne bi uticao na svjedoke, da ne bi ponovio krivično djelo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti, potvrdila je za Tanjug portparol suda Tatjana Matić.

On je danas na saslušanju u tužilaštvu priznao krivično djelo, ali je tvrdio da se ne sjeća samog momenta kada je pucao na Jolovića, saopšeno je ranije iz tužilaštva. Osumnjičenom se na teret stavljaju krivična djela teško ubistvo u sticaju da krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Kako Tanjug saznaje on je na salušanju izrazio kajanje i tvrdio da se ne sjeća samog pucanja.

Rekao je da su ga ranije tog dana ubijeni, njegov rođeni brat i još jedan njihov prijatelj maltretirali i prebili, ali je uspio da pobjegne kući. Kasnije su tukli i njegovog oca, a tokom večeri došli su mu ispred kuće gde su tukli i njegovog brata.

Osumnjičeni je rekao da se plašio se da mu ne diraju i majku, jer je čuo da oni sve redom maltretiraju u tom kraju, pa je uzeo pušku iz svoje spavaće sobe i krenuo ka Joloviću i ostalima. Nakon pucnjave, koje se ne sjeća, seo je u svoj golf 4 i pobegao u šumu do Progada gde se krio do predaje.

Tvrdi da nije znao da je Vuka ubio sve do predaje policiji u PS Surcin. Smatra da su ga Vuk i ostali maltretirali jer je "partizanovac", dok su oni, kako je rekao, navojaci neke navijacke grupe "Crvene zvezde". Probleme sa njima imao je poslednje tri godine i plasio ih se jer se pričalo da su braća Jolovici problematicni, da se bave kriminalom itd.

On je rekao da je pušku i kesu sa municijom našao pre oko godinu dana šetajući u blizini manastira Fenek, a nakon ubistva je bacio u šumu u kojoj se krio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana