Odobreno svjedočenje Kurtija u predmetu protiv Dragiše Milenkovića

Srna
Odobreno svjedočenje Kurtija u predmetu protiv Dragiše Milenkovića

PRIŠTINA - Tužilaštvo samoproglašenog Kosova prihvatilo je zahtjev odbrane Dragiše Milenkovića, osumnjičenog za navodne ratne zločine, da u ovom predmetu bude saslušan predsjednik privremene Vlade samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti, rekao je Srni Milenkovićev advokat Dejan Vasić.

"Danas sam predao novu molbu Kurtiju, s obzirom na to da mi na prethodnu nije odgovorio, a kojom sam ga obavestio da je njegovo svedočenje odobreno. Predao sam molbu kojom od njega tražim da pred Specijalnim tužilaštvom da iskaz u vezi sa periodom kada je bio politički pritvorenik u Okružnom zatvoru u Prištini u kome je Milenković radio u obezbeđenju", rekao je Vasić.


Vasić je izrazio nadu da će Kurtijev odgovor dobiti brzo, ističući da nema razloga da se ne pojavi kao svjedok.

"Kurti bi trebalo da da izjavu o kredibilnosti uhapšenog Milenkovića, njegovom ponašanju prema pritvorenicima, posebno prema njemu, jer mu je donosio knjige i sa njim je provodio mnogo vremena u razgovoru", naveo je Vasić.

Dragiša Milenković uhapšen je 21. juna u Kišnici kod Gračanice pod sumnjom da je kao radnik obezbjeđenja u zatvoru u Prištini počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva tokom 1998. i 1999. godine.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana