Odloženo suđenje dvojici optuženih za ubistvo Đurovića

Tanjug
Foto: Agencije

BEOGRAD- Suđenje dvojici optuženih za ubistvo Blaža Đurovića 10. marta 2018. godine na Dušanovcu, danas je odloženo za 11.maj zbog izostanka advokata jednog od optuženih.

Suđenje je odloženo zbog izostanka advokata Olivere Đorđević koja u ovom postupku mijenja advokata Dejana Lazarevića, a koji zastupa optuženog Nemanju Ivanova.

Optuženi Darko Vesković i Nemanja Ivanov su dovedeni u Specijalni sud iz pritvora u Okružnom zatvoru u Beogradu gdje im se do sada sudilo u specijalnoj sudnici iz razloga bezbjednosti, ali im je suđenje premješteno zbog renoviranja zatvorske sudnice.

Obojica se nalaze u pritvoru više od tri godine i negiraju ubistvo Đurovića.

Ivanov je uhapšen u Beogradu dvije nedjelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je par mjeseci kasnije izručen Beogradu.

Optuženi su da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Đurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Na teret im se stavljaju krivično djelo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Đurović je ubijen ispred kuće rođenog brata u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i djecu 10. marta 2018. godine na Dušanovcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana