Odbacivanje prijave protiv Grčića loš primjer za druge direktore

Srna
Odbacivanje prijave protiv Grčića loš primjer za druge direktore

BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović rekla je da je odbacivanje krivičnih prijava protiv bivšeg generalnog direktora "Elektroprivrede Srbije" /EPS/ Milorada Grčića loš primjer za sve ostale direktore javnih preduzeća koji neće snositi odgovornost za svoj rad.

Mihajlovićeva je podsjetila da je Ministarstvo podnijelo tri krivične prijave protiv Grčića - zbog štrajka koji je organizovao i zaustavio proces rada na kopovima u periodu od pet časova i tako zaustavio i proizvodnju otkrivke, zatim jer je nezakonito bio vršilac dužnosti direktora EPS-a i zbog kolapsa sistema u decembru prošle godine.

"Posledice lošeg upravljanja EPS-om su milijarde evra koje dajemo da bismo imali dovoljne količine električne energije. Poslali smo i pismo tužilaštvu u kojem tražimo da nas informiše, jer nije u redu da saznajemo iz novina da je prijava odbačena", rekla je Mihajlovićeva za Televiziju "Hepi".

Ona je ocijenila da treba ukinuti funkciju generalnog direktora EPS-a ako je istina da nije mogao da bude upoznat sa dešavanjima u toj kompaniji, na šta se pozivao Grčić.

"Nije nam potrebno to mesto ako ono sa sobom ne nosi odgovornost ni za šta. To je loš primer za sve druge koji će misliti da mogu da rade šta hoće, da neće biti odgovorni, jer će država plaćati milijarde umesto njih", zaključila je Mihajlovićeva.

Grčić je podnio ostavku na mjesto generalnog direktora EPS-a u januaru ove godine nakon nekoliko havarija i kolapsa sistema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana