Od sutra u Beogradu obavezne maske u zatvorenom

Srna
Od sutra u Beogradu obavezne maske u zatvorenom

BEOGRAD - Krizni štab za suzbijanje širenja virusa korona donio je odluku da, zbog povećanja broja zaraženih, od sutra ujutro bude obavezno nošenje maske u svim zatvorenim prostorima u Beogradu, izjavila je zamjenik direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević.

 

Ona je navela da odluka stupa na snagu sutra u 6.00 časova, a donesena je jer je najveći broj novoinficiranih upravo iz Beograda i većina zaraženih boravila je u zatvorenom prostoru gdje je bila u kontaktu sa većim brojem ljudi.

Tepavčevićeva je rekla za RTS poslije sjednice Kriznog štaba da danas nije donesena odluka o ograničenju rada restorana, ali da će i u njima biti obavezno nošenje maske.

U Srbiji su juče registrovana 254 nova slučaja zaraze virusom korona, a na respiratorima je 31 pacijent. Do sada je ukupno registrovano 14.046 pozitivnih na virus korona.

Zbog loše epidemiološke situacije vanredna situacija uvedena je u Novom Pazaru, Tutinu i Kragujevcu, preventivne mjere su na snazi u opštini Raška, a novo žarište je u Užicu.

U Novom Pazaru vanredna situacija uvedena je prije četiri dana i u tom gradu više od 100 ljudi ima tešku kliničku sliku.

Zaražen je i jedan broj medicinskog osoblja, pa su u Novi Pazar poslati medicinski timovi iz drugih dijelova Srbije, a upućena je i Vojska Srbije koja je postavila šatore ispred bolnice. /kraj/jn/ljlj

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana