Od danas u Srbiji skraćeno radno vrijeme prodavnica, pošti, banaka, pijaca

Tanjug
Od danas u Srbiji skraćeno radno vrijeme prodavnica, pošti, banaka, pijaca

BEOGRAD - U skladu sa novim merama Vlade Srbije o ograničenju kretanja građana u cilju suzbijanja korona virusa od danas prodavnice mješovite robe i prehrambenih proizvoda, pekare, ugostiteljski objekti, banke, pošte i gradske pijace rade prema izmijenjenom radnom vremenu.

Najveći broj podavnica Maksi, Tempo i Shop&Go u narednom periodu radiće prema skraćenom radnom vremenu od 8 do 18 časova od ponedjeljka do subote, a nedjeljom do 15, dok će veće prodavnice nedjeljom biti otvorene do 18 časova.

Kompanija ''''Lidl'''' obavijestila je potrošače da će zbog novonastale situacije radno vrijeme svih ''''Lidl'''' prodavnica do daljeg biti od 8 do 18 časova svakog dana.

Novo radno vrijeme uveo je i maloprodajni lanac Merkator-S u okviru koga posluju IDEA, Roda i Merkator Hipermarketi sa ukupno 323 maloprodajna objekta.

Od ponedjeljka do subote, 304 prodavnice u okviru tog lanca radiće do 18 časova, a njih 19 biće otvorene do 15 časova.

Njedeljom će 255 objekata širom Srbije raditi do 18 časova, a njih 67 do 15.

Iz kompanije Merkator poručuju potrošačima da informacije o pojedinačnim radnim vremenima IDEA prodavnica, Roda marketa ili Merkator hipermarketa potraže na sajtovima idea.rs i roda.rs .

Apotekarska ustanova Lilly Drogerie uvela je novo radno vrijeme tokom vanrednog stanja, pa će Lilly drogerije širom Srbije raditi radnim danima od 8 do 20 časova, dok je subotom radno vrijeme u većini drogerija od 8 do 15 časova.

Dežurne apoteke radnim danima i subotom biće na adresama Dimitrija Tucovića 1A u Pančevu i Krušedolska 1 u Beogradu.

Na sajtu Ušće Šoping centra navedeno je da će radno vrjieme lokala i kioska biti od 12 do 20 časova, da će supermarket raditi od 9 do 20 časova, a apoteka i drogerije od 10 do 20 časova.

Radno vrijeme lokala u Stadion Šoping centru je od 12 do 18 časova, megamarketa od 8 do 18 časova, a apoteke i drogerije od 10 do 18 časova.

U obaviještenju na sajtu tog centra navodi se da će ekspozitura Addiko banke, koja je u tom centru, raditi od 9 do 17 časova.

Uprava šoping centra Promenada u Novom Sadu donela je odluku da ograniči radno vrijeme od 10 do 18 časova.

Pomenute mjere moraju da poštuju svi posjetioci, kao i zaposleni u maloprodajnim objektima, kioscima i tehničkim službama šoping centra.

Osim izmijenjenog radnog vremena šoping centra, do daljnjeg neće raditi bioskop Cineplexx Promenada i Pro Fitness Center, dok će supermarket Univerexport i apoteka Galen Pharm raditi od 9 do 18 časova.

Gradske pijace radiće po izmenjenom režimu sve dok u Srbiji traje vanredno stanje.

Sve pijace koje se nalaze u sisitemu "Gradskih pijaca" radiće svakodnevno u periodu od 8 do 15 časova, počev od danas.

Od danas i sve ekspoziture NLB Banke u Srbiji rade skraćeno, od 9 do 14 časova.

U saopštenju se navodi da je to još jedna mjera koju NLB Banka realizuje kako bi doprinela borbi protiv širenja korona virusa u Srbiji.

Radno vrijeme skraćeno je i u poštama, a one koje su do sada radile tokom cijelog dana radiće od 10 do 17 časova, a subotom od 10 do 14 časova.

Radno vrijeme pošti koje rade nedeljom biće od 10 do 14 časova, a Glavna pošta u Takovskoj ulici u Beogradu radiće radnim danima od 10 do 17 časova i vikendom od 10 do 14 časova.

Kompanija Telekom saopštila je da je preduzela sve mjere kako bi olakšali korišćnje usluga i pružili maksimalnu zaštitu i informisanost tokom vanrednog stanja.

Kako se navodi, poslovnice će raditi sa izmijenjenim radnim vremenom, dok će korisnici i dalje moći da sve željene informacije dobiju putem sajta , pozivom kontakt centra na broj 0800 100 100, kao i putem društvenih mreža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana