Obradović: Nacionalno okupljanje prelazi cenzus

Tanjug
Obradović: Nacionalno okupljanje prelazi cenzus

Predsjednik Srpskog pokreta Dvera i jedan od nosilaca liste "Nacionalno okupljanje", koju čine Srpska stranka Zavetnici i Dveri, Boško Obradović izjavio da je ta koalicija iznad cenzesa na republičkom nivou i da je na granici da uđe i u beogradski parlament.

"Naša lista Nacionalno okupljanje je peta po rejtingu na republičkom nivou", rekao je Obradović na konferenciji za medije u izbornom štabu liste "Nacionalno okupljanje".

Kako je rekao, na osnovu njihovih rezultata, ta lista je na ivici cenzusa u Beogradu.

"Očekujemo da će se izbori ponoviti na određenom broju biračkih mesta i da ćemo uspeti da odbranimo cenzus", rekao je Obradović.

Dodao je da su, prema preliminarnim rezultatima, ostvarili dobre rezultate na lokalnim izborima.

"Dveri su u Koceljevu, gde su očestvovali samo SNS, SPS i Dveri osvojili 25 odsto glasova i imaćemo osam odbornika", naveo je Obradović.

Dodao je da su Dveri u Dimitovgradu osvojile 18 odsto glasova, u Loznici između 11 i 12 odsto u koaliciji sa Zavetnicima, kao i nekoliko ključnih sela oko Loznice.

Pohvalio je i rezultate Zavetnika u Pirotu i Ćupriji, gdje su osvojili 5 odsto, u Kučevu 8 odsto, a u Leskovcu i Kruševcu četiri odsto.

Na pitanje o listi Branimira Nestorovića, koja je najveće iznenađenje izbora, Obradović je rekao da mu čestita, te da je taj pokret potpuna nepoznanica i da će se tek vidjeti kako će se razvijati.

Predsjednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je da je Nacionalno okupljanje najveća prijetnja "onima koji žele da pokore Srbiju".

"To je pokušaj stranih faktora da nas skrajne sa srpske političke scene i isključi iz politikog života. Verujem da narod neće dozvoliti da o srpskim interesima odlučuje američka ambasada", rekla je Đurđević Stamenkovski.

Ona je iznela tvrdnju da je njihova lista najnapadanija, da nije imala nikakav medijski prostor i da njihove poruke nisu stizale do građana Srbije.

Pročitajte i:

Lideri koalicije NADA: Opozicija da se ujedini u Beogradu

Radulović i Tadić: Ovi izbori su potopili opoziciju

Vučević: Verujem da će Šapić biti "stari novi ili novi stari" gradonačelnik

Orban čestitao Vučiću: Srbija neće stati

Projekcije: SNS ima 128 mandata, u parlamentu pet većinskih i pet manjinskih lista

Dačić: Treba naći novog lidera SPS-a

Nestorović iznenađenje izbora: Sada smo relevantni

Vučić proglasio pobjedu; Beograd zavisi od Nestorovića

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana